Blog

Zlatko Kolarek

Zlatko Kolarek rođen je 30. ožujka 1959. u Zagrebu. Odrastao je, živi i stvara u Hlebinama. Član je nekoliko slikarskih udruga: Likovna sekcija “Podravka 72”, Udruga hlebinski slikari i kipari naive, Hrvatsko društvo naivnih umjetnika (HDNU) u Zagrebu, Sokolovački likovni krug.

Uljem na staklu počeo je slikati 1972. godine, pod snažnim utjecajem doajena naivne umjetnosti Ivana i Josipa Generalića. Uglavnom slika uljem na staklu i platnu, no vrlo rado koristi i druge podloge za stvaranje likovnih djela. Isto tako radi akvarele, crteže olovkom i tušem te oslikava svoje grafike. U svome atelijeru u Hlebinama, slika kada god ima slobodnog vremena. Bio je zaposlen u Tvornici Dječje hrane i kremnih namaza u Podravci do 2017. god. kada uzima otpremninu i potpuno se posvećuje slikanju.

U Zlatkovoj galeriji u sklopu kuće uvijek se može razgledati stotinjak slika. Zlatko Kolarek do sada je izlagao na mnogobrojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu (više od 300 izložbi), a priredio je i 27 samostalnih izložbi. Isto tako rado sudjeluje na likovnim kolonijama gdje se druži i izmjenjuje iskustva sa drugim slikarima i kiparima.