Blog

Umjetnost za bolji svijet

Umjetnost je specifična ljudska djelatnost
Umjetnost uključuje kreativni moment u kojem se značenje konstruira u složenom komunikacijskom procesu između umjetnika i njegovog umjetničkog djela. Postoji više vrsta umjetnosti, a jedne od njih su: kiparstvo, slikarstvo i arhitektura. Umjetnici umjetnost ne doživljavaju samo kao djelatnost, već puno više od toga. Kroz svoje radove prikazuju svoje emocije, maštu, misli te kreativnost. Publika je povezana s umjetnikom kroz njegova umjetnička djela jer je to upravo način kroz koji on komunicira s njima. Neke od vrhunskih umjetnika, možete vidjeti u nastavku, a njihova djela možete direktno naručiti.

Sašo Petroševski Novak
Rođen je 2.5.1953. godine u Rijeci. Diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, ali mijenja smjer prema slikarskim vodama. Udovoljava time sve snažnijem porivu što ga već od rane mladosti neizdrživo vuće prema likovnom izražaju. Do sada je priredio preko 40 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Odazivao se na brojne humanitarne akcije te je darovao više od 200 slika za pomoć stradalima Domovinskog rata. Radi u tehnici ulja na platnu, akvarela, pastela i komisiniranih tehnika.

Jedno od njegovih djela je slika na kojoj je crkva sv. Marka, koja je slikana kombiniranom tehnikom na dasci. Crkva svetog Marka jedna je od najstarijih građevnih spomenika grada Zagreba.

Gordana Ćurić Kunštek
Rođena je 17.9.1963. godine u Rottweilu, a osnovnu i srednju školu završila je u Zagrebu. Iako po struci pripada tehnici, put je nezadrživo vuće u umjetnost. Omiljena tema su joj anđeli i djeca, gradovi i mora. Iskušala se u raznim tehnikama slikanja, no na kraju se odlučila za akril. Radi u galeriji ”Zagi”, koja joj pruža pregršt mogućnosti za usavršavanje.

Gordana je napravila ove divne čestitke koje možete iskoristiti za rođendan, krizmu, vjenčanje i ostalo.

Izvor Oreb
Rođen je 7.11.1946. godine u Veloj Luci na otoku Korčuli. Diplomirao je 1968. godine na pedagoškoj akademiji u Zagrebu te 1972. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1973. do 1978. godine bio je sudionik majstorske radionice prof. Frane Kršinića. Izlaže od 1967. godine u domovini i inozemstvu i do sada je imao više od 50 samostalnih izložbi. 1990. godine objavljena je njegova knjiga dijalektne poezije ”Lanterna na škoju”.

Izvor Oreb motiv mora donosi u vaš dom ovom divnom slikom koja je slikana tehnikom ulje na platnu.

Hilaris Art
Iako nas je obrazovanje vodilo u neke uobičajene životne priče, nismo se uspjeli odvojiti od potrebe za kreativnim stvaralaštvom. U stalnoj želji za usavršavanjem i usvajanjem novih vještina, dragocjeni izvor inspiracije pronašli smo u tehnici fuzije stakla. Tako je nastao lagodan i bezbrižan Hilaris Art. Hilaris Art je čarobna radionica stakla u kojoj u toplinsko kolorističkom obradimo sjedinjujemo različite elemente u originalnu i skladnu cjelinu. Fuzija stakla je tehnika termičke obrade, prilikom koje se više komada stakla tehničkom obradom stapa u jedno. Na taj način nastaje unikatan predmet, koji je jedinstven i neponovljiv. Ovaj nepredvidljiv oblik umjetničkog izričaja budi u nama energiju, sviježe ideje te nam pruža veliku radost. Nadamo se da će i vama!

Dr.sc. Sanja Ćurković
Osoba je s puno interesa i hobija, a jedan od njih je umjetnička obrada stakla. Svom likovnom izričaju dopušta slobodu u kreativnom stvaranju i oblikovanju stakla u izradi umjetničkih slika i skulptura. Nadahnuće crpi od ”sile odozgo” zahvaljujući Bogu na tom daru. Educira se u Zagrebu i Ljubljani otkrivajući čarobne mogućnosti danih tehnika te razvija svoj vlastiti izraz. Rezultati su vidljivi kroz uratke unikatne prirode osobnog izričaja. Osobito se daje u tehnici izrade fuzije stakla. Fuzija je spajanje, stapanje i slijevanje stakla koji svojom prozračnošću i transparentnošću predstavlja medij naizgled nezanimljiv za boju i oblik, no povezujući boju, staklo i visoku temperu, dobivamo oblike koji prestaju biti prvobitna forma bez oblika. Rezanjem, brušenjem, slaganjem, dodavanjem staklene prašine, pod utjecajem visoke temperature, staklo poprima sasvim drugu dimenziju pretvarajući je u neuhvatljivo tekuće stanje iz kojeg ponovno izrasta stvarnost u obliku umjetnikove želje za novom formom i novim oblikom. Imala je više samostalnih i skupnih izložbi.